etusivu               asukkaat               kasvatus               toiminta

Pyyhältäjä

suomenhevonen, ori, prt, 157cm
s. 08.05.2010* ~ 11-vuotias, kasvattanut H. Niemi
om. PS. / VRL-01516

ko He A, re 90cm
koulu- ja valjakkopainotteinen

*Ikääntyminen
täyttänyt 3-vuotta 08.08.2010
täyttänyt 6-vuotta 08.05.2011
sekalainen ikääntyminen


VIR MVA Ch. myönnettiin 10.11.2010
30.11.2010 Kantakirjaustilaisuus, KTK-I
22 + 21 + 23 + 23 = 89
"Erinomaiset leimat. Hyvä kaula. Piirteetön säkä. Tiivis runko ja erinomainen takaosa. Hyväasentoiset jalat."

15.07.2012 KRJ-laatuarvostelu, KRJ-I
26 (9+8+9) - 41 - 16 - 15 - 8 = 106 p.


Vauhtiveikko Pyyhältäjä valloittaa tämän pikkuruisen kylän! Tällä asenteella toimii Pyyhis, vaikkakin siltä löytyy myös herrasmiesmäinen puoli jonka näkeekin usein. Punarautias orii kerää paljon huomiota juostessaan pitkin leveitä kyläteitä, ratsastajan on helppo olla selässä hymyilevänä kun orii hoitaa kaiken työn. Kouluratsastusta Pyyhis tykkää vääntää ja siitä saakin paljon irti kunhan vain osaa ratsastaa kunnolla. Myös kärryjen edessä orii tykkää tarpoa. Orimaisia tapoja ei Pyyhikseltä tunnu löytyvän, se nauttii enemmän pajailusta jota se saakin hyvin osakseen.

Pyyhis on tottunut viettämään paljon aikaa ihmisten kanssa, tämän vuoksi se saattaa vetäistä herneen nenään jos sen kanssa ei vietetä päivässä tarpeaksi aikaa. Pyyhiksen voi kiinnittää käytävälle molemmin puolin taikka vain toiselta puolelta, karsinaan sitä ei kuitenkaan suositella jätettävän, sillä orii saattaa ruokinta aikaan olla hieman rauhaton. Muuten hoitotuokion aikana orii seisoo silmät ummessa ja nauttii kaikesta mitä sen kanssa puuhaillaan. Harjata voi hieman riuskemminkin, sillä orii ei pienestä hermostu, mahanalus on hieman herkempi paikka kuitenkin. Kaviot nousevat myös helposti, pieni nykäisy vuohiskarvoista riittää siihen, että orii havahtuu nokosiltaan. Pesussakaan ei pitäisi käytöksen kanssa olla ongelmia, välillä voi letkun suun löytää Pyyhiksen suusta, jolloin ei voi kuin nauraa hassulle oriille. Taluttaessa Pyyhis kulkee nätisti vierellä, välillä se saattaa energisenä steppailla hieman muttei aiheuta sen pahempaa showta.

Pyyhis on aina hyvällä tuulella, ja tämä pätee ratsastaessa lajiin kuin lajiin. Yleisesti ottaen Pyyhis on erittäin yhteistyöhaluinen ja nöyrä, jonka vuoksi kuuntelee pienimmätkin avut. Istunta-avuilla Pyyhis toimii myös loistavasti, mutta sietää hyvin myös muut otteet, vaikka ne eivät tarpeellisia olisikaan. Pyyhis hakeutuu miltein välittömästi kauniiseen korrektiin peräänantoon ja tekee tehtävät huolellisesti. Erilaiset liikkeet takaavat, ettei Pyyhis kyllästy samaan asiaan, joten sen treenaus on hyvin monipuolista. Vaikka Pyyhis toisikin hieman enegistä orimaisuuttaan ratsastukseenkin, saa sen käytettyä kätevästi kokouksiin, sekä liikkeen lennokkuuteen, jonka vuoksi ori on myös menestynyt kouluratsastuksen parissa. Pyyhis on erittäin taipuisa ja rento, joten avot ja väistöt menevät siltä leikiten jokaisessa askellajissa. Tämä hevonen antaa myös paljon anteeksi ratsastajan virheitä, joten ei ole vain kokeneiden ratsu, vaan loistava opetushevonenkin. Esteillä ori on hieman pihalla kaikesta, sen vauhti on kyllä hyvä, mutta hyppytyyli ei ole paras mahdollinen, Pyyhis ei myöskään jaksa innostua esteillä joten se pudottelee helpolla puomeja hieman korkeammista esteistä. Napakalla ratsastuksella Pyyhis kuitenkin ratsastetaan hieman paremmaksi esteradoilla, huvin vuoksi sillä ollaankin muutamat estekisat startattu. Maastoilemaan voi Pyyhiksen kanssa lähteä ihan rauhallisin mielin, reippaudesta ei kannata välittää sillä se on oriille luonnollista. Pyyhis ei myöskään säiky mitän helposti, vaikka se saattaa katsella uusia asioita epäluuloisena.

Kilpailuissa Pyyhis käyttäytyy hyvin, se ei turhempia jaksa stressata vaikka ratsastaja jännittäisikin. Alkuverryttelyt ovat aika paljon hakemisen puolella, mutta siitä ei kannata välittää sillä ori stemppaa paljon enemmän itse rataosuudella. Muulla alueella orii käyttäytyy hyvin järkevästi, se saattaa tutkiskella uusia paikkoja hieman epävarmana muttei kuitenkaan pelkää tai säiky sen helpommin kuin kotonakaan. Muutenkin Pyyhis on oikea herrasmies, se viihtyy muiden hevosten seurassa todella hyvin. Pomona orii ei viihdy, mutta se ei suostu pahnanpohjimmaiseksikaan jämään. Ruoka-ahneus on myös tällä hevosella suuri, se saattaa ajaa muita omilta heiniltä pois, sillä kuten sanotaan ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella. Pyyhkiksen voi sijoittaa kenen tahansa tarhakaveriksi tai karsinanvierelle sillä se siettää pahempiakin kenkkulijoita.

i. Iltahämärä ii. Pienoismaailma iii. Kommervenkki
iie. Matkalainen
ie. Tiuku iei. Purjetti
iee. Töppönen
e. Sydänjuuri ei. Torreliini eii. Aarikko
eie. Karamelli
ee. Miranna eei. Ennekäs
eee. Vaala

Pyyhältäjän isä Iltahämärä on väriltään punarautias läsipäinen suomenhevosori. Säkää löytyy 159cm. Hulmuharjainen ylväs oriherra oli tunnettu kuumahkosta luonteestaan sekä sen ennennäkemätömästä halusta esiintyä suurelle yleisölle kouluradoilla liitävine askeleineen. Hämärä pärjäsikin näyttelyissä varsasta saakka, joita kuvastaa hänen palkintonsa. Menestyksensä puolesta komealla ja hyväliikkeisellä orilla olettaisi olevan paljon jälkeläisiä, mutta sen tarjonta jalostukseen pitkäaikaisen kilpauran oli valitettavan pieni, että se sai vain muutamia jälkeläisiä. Orin neljä jälkeläistä, kolme tammaa ja yksi ori, ovat kuitenkin kaikki kilparadoilla loistaneita nuoria ja lupaavia yksilöitä. Nykyisin vanhahko, muttei läheskään vielä ikäloppu herrasmies viettelee ansaittuja ja leppoisia eläkepäiviä omistajansa Minna Aherkosken tallilla Länsi-Suomessa Rauman seudun lähettyvillä.

Pyyhältäjän isänisä Pienoismaailma oli nimensä veroinen ori, ainakin kokonsa puolesta. 149 senttimetriä täyttä menoa ja meininkiä. Pienoismaailmalla on jo monta komeaa ja kaunista jälkeläistä ympäri Suomea, mutta osa on matkannut myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Kisaratoja ori on valloittanut elinaikanaan estepuolella ja omasi valtaisan kapasiteetin, jota on periyttänyt jälkeläisilleen. Pienoismaailma on kuitenkin jo jättänyt kisauransa ja laiduntaa nyt vihreämmillä laitumilla jalkavaivojen vuoksi.

Pyyhältäjän isänisänisä Kommenverkki oli komea punarautias suokkiori, jonka kanssa elämä ei käynyt tylsäksi. Sitä sai juoksennella kiinni tallipihalla sekä tapella iät ja ajat miten ratsastaessa kuuluisi käyttäytyä. Luonteeltaan oli kuitenkin erittäin varma, eikä olisi satuttanut ihmistä - ainakaan tahalleen. Kisaura ei tällä orilla elinaikanaan oikein lähtenyt käyntiin, vaan toimi paremmin maastoiluratsuna pientallilla.

Pyyhältäjän isänisänemä Matkailainen oli hyvinkin mukava ja herttainen 160-senttimetrinen tammaotus. Matkalaisella oli varsin paljon intoa ja liikettä kouluradoille, josta se onkin nappassut mukaansa muutaman voiton. Tärkeintä ei kuitenkaan ollut voitto, sillä tamma nautti niin paljon saadessaan esiintyä suuren joukon edessä - ja aivan syystä, upea tamma kertakaikkiaan. Matkalaisen matka päättyi kuitenkin nuorena, 13-vuoden iässä laitumella sattuneen tapaturman johdosta.

Pyyhältäjän isänemä Tiuku on herttainen ja hellyyttävä ruunikko suomenhevostamma, joka on rodukseen jo todella iäkäs. Tiuku viettääkin pian 28-vuotis syntymäpäiväänsä. Tiukua ei ole pidetty kisahevosena vaan se on asunut peinellä yksityistallina ja toiminut vain pienten lasten suosikkiratsuna, sekä mahtavana elämänkumppanina!

Pyyhältäjän isänemänisä Purjetti oli kaunis, herasilmäinen orinkuvatus, jonka kanssa jokainen päivä oli erilainen. Kisamenestys tällä orilla jäi vähäiseksi sen hankalan luonteen vuoksi - ori ei oikein osannut kisoissa käyttäytyä. Jälkikasvua Purjetilla on kuitenkin paljon, sillä se tunnettiin periyttävän hyvää laukkaa, sekä hyvää luonnetta, vaikka oman luonteensa puolesta moni ei siihen uskonut.

Pyyhältäjän isänemänemä Töppönen oli tamma, jonka kanssa kaikki tulivat toimeen. Olitpa sitten koira, kissa tai kaksijalkainen, Töppönen teki mielellään tuttavuutta kanssasi. Töppönen eleli koko elämänsä samalla omistajalla, aivan pienestä varsasta asti sekä oli usean varsan hyvä emä. Tammalla ajettiin nuoruudessa paljon, mutta myöhemmällä iällä jäi vain siitostammaksi.

Pyyhältäjän emä Sydänjuuri on nykyjään vain siitostammana Keravalla, mutta ennen sitä uraa neiti oli oikea koulukonkarien kuningatar. Siltä löytyykin on kaapin nurkasta lähes 100 rusettia. Kepeäliikkeisesti kuin tanssijatar nätti tamma esiintyi aikana koulukehissä kaikuvien aplodien saattelemana. Väritykseltään synkän tummanrautias kompaktirakenteinen tamma on saanut jälkeläisiä kolmisen kappaletta kilpailuvuosinsa jälkeen, joista pari on jo hyvin tunnettuja koulutähtiä nuoresta iästään huolimatta. Mahdollisesti tulevaisuuden päivinä vielä ratsukantakirjaan tarjottava länsirannikolta lähtösin oleva kilttiluontoinen tammarouva elelee mukavasti rattoisia kesäpäiviä vehreällä laitumella vietellen ja hoivaillen ohessa äidillisen huolehtivaisesti varsojaan kipaisten muutaman kerran viikossa talutuslenkillä liikunnan saamiseksi.

Pyyhältäjän emänisä Torreliini oli varsin levoton ilmestys. Se ei pysynyt hetkeäkään paikallaan ja aiheutti päänvaivaa itse kullekkin. Orilla on menestystä koulupuolelta, mutta siitäkin melko vähän. Torreliini oli komea rautias läsipäinen ori, joka käänsi tamman kuin tamman pään.

Pyyhältäjän emänisänisä Aarikko oli melko - noh - ärsyttävä tapaus. Se ei uskonut mitään mitä sille yritti päähän takoa ja se teki aina oman päänsä mukaan. Hankalan luonteensa vuoksi Aarikko oli monessa kodissa, mutta viimeinen koti tarjosi sille 10 vuotta rauhaa ja rakkautta viimeiseen päivään saakka.

Pyyhältäjän emänisänemä Karamelli oli energinen ja pirteä, jopa hieman ponimainen suokkitamma. Se oli pienikokoinen sekä äärettömän utelias ja elämänhaluinen. Esteillä Karamellilla oli valtaisa pomppuvoima ja se tuottikin tulosta esteradoilla.

Pyyhältäjän emänemä Miranna oli tammamainen, muka-ilkeä tapaus. Se eli koko elämänsä samassa kodissa, jossa sitä ymmärrettiin ja rakastettiin parhaan mukaan. Miranna oli sisukas tamma, johon tutustuessa sen kanssa oli kuitenkin kiva puuhailla ja rakkautta se todellakin antoi takaisin. Miranna oli puskahevosena vanhalla pariskunnalla, jotka teettivät sille muutaman varsankin.

Pyyhältäjän emänemänisä Ennekäs oli aina hieman syrjäytynyt muusta porukasta, ei, se ei ollut yksinäinen, se vain halusi olla yksin. Oli niitäkin päiviä, jolloin se innostui haastamaan kaverinsa leikkiin tai vetämään pukkilaukkaa ratsastja selässään. Ennekäs oli omalaatuinen ori, josta riitti iloa jokaiseen päivään.

Pyyhältäjän emänemänemä Vaala kävi aina melko hitaalla - se mateli taluttaessa ja hoitaessa se saattoi tuijottaa samaan pisteeseen monta minuuttia jonka jälkeen havahtui todellisuuteen. Hauska tamma, joka eleli kolmessa kodissa elämänsä aikana.


s. 31.10.2010 o. VIR MVA Ch. Kuunpimennys KTK-II, KRJ-I (e. Haavetyttö)
s. 08.02.2011 o. Pyryttäjä KTK-III, KRJ-I (e. Marine)
s. 21.05.2011 o. Hämyilijä (e. Marine)
s. 01.07.2011 t. Tralla (e. Unen Tarina)
s. 20.08.2011 t. Ch. Runotyttö KTK-II (e. Haavetyttö )

11.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo A - 2/60
09.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo A - 7/50
08.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo B - 6/50
08.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo B - 3/40
06.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo A - 4/50
06.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo B - 5/90
05.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo A - 2/90
03.07.2012 - KRJ - kutsu - Helppo A - 2/60
21.06.2011 - KRJ - kutsu - Helppo B - 5/30
21.06.2011 - KRJ - kutsu - Helppo A - 1/40
20.06.2011 - KRJ - kutsu - Helppo A - 3/50
20.06.2011 - KRJ - kutsu - Helppo A - 1/30
19.06.2011 - KRJ - kutsu - Helppo A - 1/40
15.06.2011 - KRJ - kutsu - Helppo A - 4/40
15.06.2011 - KRJ-Cup - kutsu - Helppo C - 13/134
14.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 4/40
13.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/30
12.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 1/40
08.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 5/60
06.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 4/50
02.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 4/50
02.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 6/50
02.11.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 4/50
28.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 1/30
26.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 1/50
20.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 6/60
16.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 1/30
16.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 7/50
15.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 4/50
15.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 6/50
14.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 2/50
14.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 1/30
12.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 5/50
11.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 7/50
07.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 3/50
05.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 5/50
05.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 4/50
02.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 2/60
02.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 2/33
01.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 4/30
01.10.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 3/60
30.09.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 2/40
30.09.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 2/30
30.09.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 5/60
29.09.2010 - KRJ - kutsu - Helppo B - 5/30
28.09.2010 - KRJ - kutsu - Helppo A - 2/30
28.09.2010 - KRJ - kutsu - Helppo C - 1/100
04.02.2011 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 1/30
19.01.2011 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 2/30
17.01.2011 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 5/30
17.01.2011 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 5/30
15.01.2011 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 1/30
15.01.2011 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 3/30
21.10.2010 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 2/30
17.10.2010 - VVJ - kutsu - Noviisi yhdistetty - 1/30
16.10.2010 - VVJ - kutsu - Vaativa yhdistetty - 4/30
15.10.2010 - VVJ - kutsu - Noviisi yhdistetty - 3/30
12.10.2010 - VVJ - kutsu - Vaikea yhdistetty - 2/19

08.10.2010 - ERJ - kutsu - 80cm - 5/50
08.10.2010 - ERJ - kutsu - 90cm - 2/50

29.10.2010 - NJ - kutsu - Suomenhevosorit - BIS2, MVA-sert
28.10.2010 - NJ - kutsu - Suomenhevosorit - BIS2, MVA-sert
20.10.2010 - NJ - kutsu - Suomenhevosorit - BIS2, MVA-sert

22.06.2011 Lazian kouluvalmennus - Saavuin maneesiin, jossa Peppi ja Pyyhis olivatkin kävelemässä alkukäyntejä. Aloitimme työskentelyn jo käynnissä, jossa pyysin Peppiä ensin asettamaan oria sekä sisälle että ulos. Yritimme saada orin jo het alkutunnista hyvin avuille. Tämän jälkeen käskin tehdä saman harjoituksen kevyessä ravissa. Pyyhis toimi moitteettomasti ollen koko ajan Pepin avuilla. Ori vastasi hyvin herkästi pohkeeseen ja muihin apuihin. Kun alkuverryttelyt oli hoidettu aloitimme kunnon työskentelyn. Aluksi hioimme hieman pohkeenväistöä, sillä siinä Pyyhiksen takaosa näytti johtavan koko ajan. Pyysin Peppiä käyttämään ulkopohjetta voimakkaammin ja pitämään orin kaulan suorana. Hetken kuluttua pohkeenväistö oli lähes täydellistä. Seuraavaksi pyysin tekemään pitkillä sivuilla lisäyksiä ravissa. Pyyhis lähti lisäykseen aktiivisesti takaosalla, mutta pitkänsivun lopussa vauhti loppui. Käskin Peppiä käyttämään pohjetta rohkeammin ja pitämään kuitenkin pään ylhäällä, koska Pyyhis tuppasi menemään liian syvälle peräänantoon pohjetta käyttäessä. Muutaman kerran jälkeen Pyyhis teki loistavat lisäykset, eikä tarmoa puuttunut lisäyksen lopussakaan. Laukkatyöskentelyn hoidimme isolla ympyrällä tempoa vaihdellen. Pyyhis totteli hyvin Pepin apuja ja kokosi itsensä hienosti. Halusin vaikeuttaa tehtävää hiukan ja pyysin kokoamaan Pyyhistä niin paljon, että se laukkaisi hyvin hitaasti. Pyyhis tuppasi tiputtamaan raville, mutta Peppi ratsasti sitä rohkeasti eteenpäin tehden puolipidätteitä, jolloin ori tajusi tehtävän idean. Loppuverryttelyn ajan pyysin antamaan orille enemmän ohjaa, jolloin se pyrki eteenalas. Pyyhis työskenteli koko valmennuksen ajan aktiivisesti ja hyvin nöyrästi.

23.05.2011 Noran kouluvalmennus (Helppo A) - Saavuin maneesiin, jossa Peppi ja Pyyhis olivatkin kävelemässä alkukäyntejä. Aloitimme työskentelyn jo käynnissä, jossa pyysin Peppiä ensin asettamaan oria sekä sisälle että ulos. Yritimme saada orin jo het alkutunnista hyvin avuille. Tämän jälkeen käskin tehdä saman harjoituksen kevyessä ravissa. Pyyhis toimi moitteettomasti ollen koko ajan Pepin avuilla. Ori vastasi hyvin herkästi pohkeeseen ja muihin apuihin. Kun alkuverryttelyt oli hoidettu aloitimme kunnon työskentelyn. Aluksi hioimme hieman pohkeenväistöä, sillä siinä Pyyhiksen takaosa näytti johtavan koko ajan. Pyysin Peppiä käyttämään ulkopohjetta voimakkaammin ja pitämään orin kaulan suorana. Hetken kuluttua pohkeenväistö oli lähes täydellistä. Seuraavaksi pyysin tekemään pitkillä sivuilla lisäyksiä ravissa. Pyyhis lähti lisäykseen aktiivisesti takaosalla, mutta pitkänsivun lopussa vauhti loppui. Käskin Peppiä käyttämään pohjetta rohkeammin ja pitämään kuitenkin pään ylhäällä, koska Pyyhis tuppasi menemään liian syvälle peräänantoon pohjetta käyttäessä. Muutaman kerran jälkeen Pyyhis teki loistavat lisäykset, eikä tarmoa puuttunut lisäyksen lopussakaan. Laukkatyöskentelyn hoidimme isolla ympyrällä tempoa vaihdellen. Pyyhis totteli hyvin Pepin apuja ja kokosi itsensä hienosti. Halusin vaikeuttaa tehtävää hiukan ja pyysin kokoamaan Pyyhistä niin paljon, että se laukkaisi hyvin hitaasti. Pyyhis tuppasi tiputtamaan raville, mutta Peppi ratsasti sitä rohkeasti eteenpäin tehden puolipidätteitä, jolloin ori tajusi tehtävän idean. Loppuverryttelyn ajan pyysin antamaan orille enemmän ohjaa, jolloin se pyrki eteenalas. Pyyhis työskenteli koko valmennuksen ajan aktiivisesti ja hyvin nöyrästi.

01.10.2010 Sara R.:n kouluvalmennus (Helppo B) - Olin kerrankin etuajassa saapunut maneesiin. En ehtinyt seisoskella miettimässä kauaakaan, kun kuulin möreän hirnautuksen. Nostin katseeni ja siinä oli melkeinpä hienoin näkemäni suomenhevosori. Orilla oli niin hieno harjakin.. Kuitenkin, alkuverryttelyissä pääsitte ravaamaan vähän pidemmin ohjin. Samalla saitte tehdä myös lisäyksiä, sekä kokoamisia. Laukassa samat jutut. Kun otit ohjat kunnolla käsiin, ori oli jo heti kuulolla. Sen askel nousi ja se näytti taivaalliselta. Ensin pääsitte laukkaamaan keskiympyrää pitkin. Ympyrällä teitte hidastuksia, jotka onnistuivat hienosti. Orilla oli hieno koottu laukka ja se oli erittäin näyttävä. Seuraavaksi teittekin lisäyksiä, jotka olivat selvästi vähän vaikeampia. Teitte pari laukasta raviin siirtymää. Ori meni laukassa hienosti, eikä ravissakaan ollut moittimista. Pääsitte ravaamaan uraa pitkin. Orilla oli oikein näyttävät liikkeet. Teitte parit pohkeenväistöt, jotka onnistuivat hienosti. Sen jälkeen menitte vähän keskiravia. Ensin ori ei oikein venynyt, mutta loppua kohti se pidensi askeltaan oikein hienosti. Pääsitte menemään loppuraveja pidemmin ohjin.

Virtuaalihevonen
Omistaja PS. (VRL-01516)