etusivu               asukkaat               kasvatus               toiminta

Kasvatus

Dimmanbyn kasvatuksen perusteena on panostaa erityisesti laatuun, joten kasvattien määrä mukautuu sen mukaan, miten tallin hevoset ovat menestyneet. Dimmanby pyrkii kasvattamaan yleisesti ottaen hyväsukuisia ja -luonteisia suomenhevosia, jotka tulevat tulevaisuudessa pärjäämään mahdollisesti kilparadoilla, sekä toivon mukaan myös laatuarvosteluissa ja näyttelyissä. Suomenhevosilla kasvattajaliitettä ei ole, mutta muilla roduilla käytetään liitettä Dimmans tai Dimmby.

Kasvatuksessa ihaninta on se, että tilausvarsamahdollisuus on tietysti olemassa. Varsan vanhempia miettiessäsi katsot ja otat huomioon vanhempian kilpailumenestyksen, sekä suvun, mutta ehdottomasti myös vanhempien iän. Tammat ovat jalostuskäytössä keskimäärin neljä vuotiaina ja orit kolme vuotiaina, eli vuoden aikaisemmin. Tilausvarsaa voi pyytää sähköpostitse, asiallisesti otsikoituna. Viestissä tulisi selvitä kilpailu- ja sivunäytöt, minne varsa menee, sekä mahdolliset tulevaisuuden tavoitteet ja vanhemmat. Tietenkin haluamme, että Dimmanbyn varsat kilpailevat aikuisiässä, mutta sopivan kodin löytyessä, ei tämä ole niin oleellinen.

Ostokriteereinä toimii ehdottomasti se, ettei kasvatin tietoja ja vanhempia muuteta tai vaihdeta. Toivottavaa olisi myös, että varsa rekisteröitäisiin mahdollisimman pian VRL:n hevosrekisteriin ja sillä kilpailtaisiin omassa painotuslajissaan. Kasvatin sivuille tulisi myös linkittää Dimmanby Gård / PS.. Mikäli olet ruunaamassa orin, olisi siitä syytä ilmoittaa kasvattajalle tai ehdottomasti ottaa pakastespermaa, myöhempiä astutuksia varten. Myös mahdolliset sivujen muutokset tulisi ilmoittaa mahdollisimman pian kasvattajalle. Mikäli hevonen lopetetaan/kuolee, tulisi sille tehdä muistosivut tai palauttaa minulle, eikä kadottaa vain sivuja.

Otan valtuuni ottaa kasvatin takaisin, mikäli koen sen heitteille jätetyksi! Kasvatin saa takaisin vain hyviä perusteluja vastaan, jossa selviää, miksi näin on käynyt.

Syntyneet kasvatit

s. 18.08.12 t. Ikikuva i. Haavetyttö e. Ikuisuuskehrääjä
s. 27.05.12 t. Aveelia i. Fiktion Kultapoju e. Aavia
s. 20.08.11 t. Runotyttö i. Pyyhältäjä e. Haavetyttö
s. 01.07.11 t. Tralla i. Pyyhältäjä e. Unen Tarina
s. 25.06.11 t. Hunajapyrstö i. Hyytävä e. Alaina
s. 23.06.11 t. Aavia i. Hyytävä e. Alaina
s. 02.06.11 t. Liptessa i. Silmänräpäys e. Linetti
s. 10.05.11 t. Kuuneili i. Kuunpimennys e. Uniseili
s. 08.05.11 t. Unisointu i. Kaarnan Mikkihiiri e. Uniseili
s. 07.03.11 o. Nyyti Nyytiäinen i. Ikuisuuskehrääjä e. Marine
s. 04.03.11 o. Unisielu i. Ikuisuuskehrääjä e. Alaina
s. 21.02.11 o. Hämyilijä i. Pyyhältäjä e. Marine
s. 08.02.11 o. Pyryttäjä i. Pyyhältäjä e. Marine
s. 16.11.10 t. Uniseili i. Ikuisuuskehrääjä e. Unen Tarina
s. 31.10.10 o. Kuunpimennys i. Pyyhältäjä e. Haavetyttö
s. 01.10.10 o. Valveuni i. Ikuisuuskehrääjä e. Marine

nf-t Dimmans Cajsa KTK-II (Löwers Birger x Vrienden Blijven)
nf-t Dimmans Elise (Löwers Birger x Vrienden Blijven)

Virtuaalihevonen
Omistaja PS. (VRL-01516)